DUURZAAM UW ZWEMBAD VERWARMEN ÉN ERNERGIE BESPAREN

DUURZAAM UW ZWEMBAD VERWARMEN ÉN ERNERGIE BESPAREN

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in en rondom huis. Met de energiezuinige zwembad warmtepompen van Bouwman Zwembaden kiest u voor duurzaamheid, zonder in te leveren op comfort.

We hebben het hier over ons assortiment slimme energiezuinige warmtepompen voor uw zwembad. Deze warmtepompen gebruiken de vrije warmte van de natuur en zijn hierdoor energiezuiniger als bv verwarmen op gas. Dit kan zelfs oplopen tot een besparing van 50%. Wist u bijvoorbeeld dat deze modellen enkel stroom verbruiken voor het transporteren van warmte en niet voor warmtegeneratie? Een handige innovatie die aanzienlijk scheelt in energieverbruik.


Hoe werkt de warmtepomp?

Door een speciaal systeem is deze lijn zwembad warmtepompen in staat om de aanwezige warmte in de omgevingslucht te gebruiken in plaats van nieuwe warmte te creëren. Hierbij wordt de lucht in een gesloten systeem gecomprimeerd door een compressor. Dit gas, met een temperatuur van ongeveer 60 graden, wordt vervolgens door een titanium warmtewisselaar gestuurd waarbij het zwembadwater wordt verwarmd. En doordat de pomp lucht tot -10 graden om kan zetten tot warmte, geniet u binnen de kortste keren van optimaal rendement.

In praktijk betekent dit dat u tot 50% kunt besparen op de energiekosten die u met een reguliere gasverwarming voor uw zwembad heeft.


Extra energiebesparing met WiFi module

Bespaar 20% op uw energiekosten door gebruik te maken van de ECOmode* en elektra via het piek/dal tarief! Deze De WiFi module heeft een ingebouwde ECO mode (optie) en een dubbel elektra tarief mode waarmee u 20% kan besparen op uw energiekosten.

Deze speciale ECO mode is gebaseerd op de weersverwachting, het dag/nacht tarief van uw energie leverancier en andere omgevingsparameters die samen de optimale instelling van de warmtepomp bepalen. Hierdoor verbruikt de warmtepomp minder energie, terwijl het comfort behouden blijft. De enige verrassing achteraf is een flink lagere energierekening!

Buiten alle energiebesparende voordelen van de WIFI-Module is de warmtepomp tevens makkelijk te bedienen met bv een pc of mobiele tablet. Zo kiest u met een zwembad warmtepomp met WiFi module dus voor een optimale balans tussen gebruikersgemak en energiebesparing.


Vraag het onze zwembadspecialist

Deze warmtepomp is eenvoudig te monteren en verkrijgbaar bij zwembadenspecialist Bouwman Zwembaden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, we vertellen je graag meer over onze nieuwe mini warmtepompen en zwembadrobots!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.