WATERBEHANDELING: MELPOOL PRODUCTEN

WATERBEHANDELING: MELPOOL PRODUCTEN

In deze blog gaan we wat verder in op waterbehandeling. Want voor welk probleem helpt welk product? Dat is een vraag die bij vele nog onduidelijk is. Hier een lesje waterbehandeling!

In onze vorige blog hebben we bepaalde basisbegrippen van waterbehandeling uitgelicht. In deze blog gaan we daar wat verder op in. Want voor welk probleem helpt welk product? Dat is een vraag die bij vele nog onduidelijk is. Hier een lesje waterbehandeling!

De kwaliteit van het water is in geen één zwembad hetzelfde, daarom bestaan er corrigerende producten die de waterkwaliteit op het juiste niveau brengen en houden:


Melpool 70G en 70/20
Deze producten worden gebruikt voor schokbehandeling en continue chlorering, maar zijn niet geschikt voor gebruik in hard water. Dosering: 1 tablet of 20 gram verhoogt het chloorgehalte van 10m3 water met 1,4 ppm. Het vrij chloorgehalte dient u tussen de 1 en 2 ppm te houden. Ppm staat voor een duizendste gram liter.


Melpool 55G granulaat
55G is in principe hetzelfde product als 70G, maar 55G is geschikt voor in hard en zacht water. Weet u dus niet of u hard of zacht water heeft? Dan is 55G altijd een veilige keuze. Dosering: 16 gram chloor verhoogt het chloorgehalte van 10m3 water met ongeveer 1 ppm. Het vrij chloorgehalte dient tussen de 2 en 3 ppm te zijn.


Melpool 90/20 en 90/200 tabletten
De chloortabletten van Melpool gebruikt u voor continue chlorering, maar zijn dus niet geschikt voor een schokbehandeling. De 90/20 en 90/200 tabletten kunnen worden gebruikt in zowel hard als zacht water en u doseert het zodanig dat het vrij chloorgehalte tussen de 2 en 3 ppm blijft.


Melpool pH+ en pH-
De naam zegt het al, pH+ verhoogt de pH waarde van uw zwembadwater en pH- verlaagt de pH waarde van het water. De pH waarde moet tussen de 7,2 en 7,6 blijven. Zodra de waarde hoger of lager is, ga je aan de slag met pH+ en pH-. Dosering: 40 tot 100 gram verhoogt/verlaagt de pH waarde met 0,1 per 10m3.


Melpool QAC
Heeft u last van algenvorming in uw zwembad? Voor het bestrijden van algen en tegen algenvorming gebruikt u QAC. Dosering: 1 liter per 20m3 gelijkmatig over het water verdelen met een pomp die aanstaat.


Melpool PAC
In het zwembad kunnen niet filterbare deeltjes voorkomen. Wanneer je hier last van hebt kun je met vloeibaar vlokmiddel deze deeltjes tot een groter geheel maken, waardoor het wel filterbaar is. Dosering: 1 of meerdere malen per week 10 ml per 10m3 water. Wanneer het water heel troebel is mag de dosis verhoogt worden.


Melpool super cubes
Super Cubes zijn capsules die zorgen voor een continue flocculatie. Hierdoor heeft u nooit last van niet filterbare deeltjes. Dosering: plaats 1 blok in de skimmer. 1 blok per 40m3 is voldoende voor 4 weken.


Melpool Solufloc
Solufloc zijn vlokcartouches voor de verwijdering van niet filterbare deeltjes. Dosering: 1 cartouche voor 20-40m3 water, afhankelijk van de mate van verontreiniging.


Melpool TA+
Bij een onstabiele pH waarde is vaak de alkaliteit waarde van water het probleem. Deze hoort tussen de 100 en 150 ppm te zijn. Wanneer de alkaliteit waarde goed is, zal de pH waarde stabieler blijven. Dosering: 150 gram per 10m3 verhoogt de TAC met 10 ppm. 

 

Ook kunt u gebruik maken van onze mini warmtepomp en zwembadrobot!

Reacties

  1. Melissa Melissa

    Beste,

    Melpool 55/G mag niet samen met andere productem gebruikt worden. Hoelang na jet toedienen hiervan mogen er wel andere producten aan mijn zwembad toegevoegd worden? Alvast bedankt!

    Mvg,
    Melissa

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.