Een hydromassage, wat is dat?

Een hydromassage, wat is dat?

Elke whirlpool van Serena Spa is ermee uitgerust; een hydromassage. Maar wat is een hydromassage nou precies? In deze blog komen we erachter hoe het werkt, waarom het goed voor je is en hoe je je eigen massage op maat kunt maken!

Elke whirlpool van Serena Spa is ermee uitgerust; een hydromassage, maar wat is een hydromassage nou precies? In deze blog gaan we dit wat duidelijker maken. Zo komen we erachter hoe het werkt, waarom het zo goed voor je is en hoe je je eigen massage op maat kunt maken!


Hydromassage

Een hydromassage is een massage die gebaseerd is op het therapeutisch gebruik van water. Door de combinatie van massagetechnieken met waterbeweging, temperatuur van het water en waterdruk wordt het lichaam gemasseerd.

Een hydromassage is aanwezig in elke whirlpool die gebruik maakt van hydrojets. Deze hydrojets worden geplaatst op plaatsen in de zitting of ligging van een whirlpool. De jets worden vooral geplaatst op plekken die veel belast worden op een dag, zoals je rug, nek, schouders of voeten. De plekken die dus zeker wel wat ontspanning kunnen gebruiken.


Waarom is het goed voor mij?
Deze massagetechniek is uitstekend om klachten zoals stijve spieren te kunnen verhelpen. Ook is het mogelijk om tijdens het zitten in een whirlpool de bloedsomloop te verbeteren, spierpijn te verlichten en spierspanning te verminderen. Zeker voor mensen die veel sporten of fitnessen en daarmee sportblessures kunnen oplopen is het erg behulpzaam.

Misschien ben je geen sporter, maar  slaap je ’s nachts slecht of heb je last van pijn, stress of andere ongemakken. Ook al heb je geen last van deze klachten, dan nog  is het altijd fijn om in een whirlpool te kunnen ontspannen na een drukke dag!


Je eigen massage samenstellen
Bij elke whirlpool van Serena Spa is een WIRP hydromassage systeem geïnstalleerd. Dit is een systeem voor hydrojets dat je grotendeels zelf kunt samenstellen. Dit WIRP systeem bestaat uit vier type hydrojets (Wervel, Impact, Roto en Pressie) die ieder een andere functie hebben. Deze hydrojets zijn allemaal uitwisselbaar en kunnen op de geïnstalleerde plekken verwisseld worden. Naast de soort jet is ook nog de kracht van je hydrojet  in te stellen zodat je precies de plaatsen kunt masseren die je wilt. Hieronder kort de hydrojets met hun functie:


Wervel Jet
Last van je rug en/of schouders? Dan is deze ideaal om te gebruiken in je zitting of ligging. Met twee krachtige stralen in een draaiende beweging heb je een uitstekende massage.


Roto Jet
Heb je pijn in je voeten, benen of rug? De roto Jet is een rustig masserende straal die mild is voor je spieren.


Impact Jet

Net als de Roto Jet biedt de Impact Jet een massage voor rug, benen of voeten. Deze Impact Jet is een stuk sterker dan de Roto Jet voor een stevigere massage.


Pressie Jet
De Pressie Jet is gemaakt om de doorbloeding te kunnen verbeteren. Het is een algemene massage die geschikt is voor het hele lichaam.


Bent u geïnteresseerd in de hydromassage of een whirlpool van Serena Spa? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. We vertellen je graag meer. 

 

Naast het installeren van enkele massagejets kunt u ook gebruik maken van onze modere mini warmtepomp en zwembadrobot!

Reacties

  1. Johan Johan

    Heb onlangs een Spa aangeschaft en ben er zeer tevreden over. Zeker als je veel sport is het heerlijk genieten daarna.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.