WEER OF GEEN WEER, NEEM EEN DUIK

WEER OF GEEN WEER, NEEM EEN DUIK

Het weer zit helaas niet zo mee deze zomer, maar weer of geen weer: neem een duik! En dit is waarom.

WEER OF GEEN WEER, NEEM EEN DUIK

Het weer zit helaas niet zo mee deze zomer, maar weer of geen weer: neem een duik! En dit is waarom.

Niemand wordt blij van dit weer in Nederland, maar wij vinden dat geen reden om minder gebruik te maken van je zwembad! Een warmtepomp zorgt ervoor dat je water op temperatuur blijft, dus om deze redenen kun je gewoon die duik nemen:


ONTSPANNING
Heb je last van spanning of stress? Zwemmen is de juiste oplossing, ook voor gespannen spieren! Zwemmen heeft namelijk een ontspannen werking op de geest. Dus relax in het zwembad, trek wat baantjes en je zult zien dat je ontspannen bent na het zwemmen.


EEN FLINKE DOSIS FUN
Als het weer het niet doet, moeten we er zelf maar een feestje van maken. Spelen in het water, aquagym, baantjes trekken en ondertussen bijkletsen met je vriendin. Je zou bijna niet doorhebben dat je aan het sporten bent, maar het zorgt toch echt voor een strakker lichaam. Je gebruikt namelijk bijna alle spieren in je lichaam! Oh, en wil je na die aquagym nog even ‘chillen’, dan is er niets leuker dan dit doen op deze te gekke floats!


STERKER HART
Sporten zorgt altijd voor een verhoogde hartslag, maar toch kun je beter zwemmen dan hardlopen. Dit komt omdat je tijdens het zwemmen niet op je ademhaling let en deze onregelmatig wordt. Je lichaam leert zo om efficiënter om te gaan met je zuurstof.

 

En verder betekent zwemmen calorieën verbranden en dus afvallen. Maar ook is het goed voor je longen, verbetert het je lichaamscoördinatie en sport je zonder dat je je spieren teveel belast! Genoeg redenen om die duik toch te nemen?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.